Почетна

назад до:"Почетна"

БУДВА


1 ден: 23.05.2019

Поаѓање од паркинг пред Спортска сала во 22:00 часот со туристички автобус, преку Албанија за Будва.

 

2 ден: 24.05.2019

Пристигнување во Будва во утринските часови, посета на св. Стефан – едно од најатрактивните места во Црногорското приморје. Сместување во апартмани. Попладнето прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите св. Иван, св. Марија, плоштадот.                                                                                                                   Ноќевање.

 

3 ден: 25.05.2019

 Ден предвиден за целодневен факултативен излет до: Котор каде што ќе го посетиме Стариот стариот дел на Котор при што можи да се види: Катедралата на св. Трипун, a после тоа преку  Бокакоторскиот залив продолжуваме према Дубровник. Пристигнување во Дубровник и разгледување на стариот дел на градот: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, Палатата Спонза, црквата св. Влах, Дубровачката катедрала итн. Во попладневните сати го напуштаме Дубровник и се упатуваме према Тиват каде што ќе го посетиме најмонденското место ПОРТО МОНТЕНЕГРО, a после тоа продолжуваме према Будва. Враќање во Будва во вечерните сати.                                                                                                                                Ноќевање.

4 ден: 26.05.2019

Факултативен целодневен излет до Острог,сместен високо на карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и секако најпосетуван манастир на Балканот. Основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на св. Василије Остришки се чудотворни кои се најдуваат во Горниот Манастир. После тоа се упатуваме према Подгорица и ќе го посетиме храмот на Христовото Воскресение, и во попладневните сати поаѓање за МК. Пристигнување во вечерните сати         .                                                           Крај на програмата

 

                                  Цена:    3.800- денари                        

Во цената е вклучено:

ü  автобуски превоз за дадена релација;

ü  2 ноќевања во апартмани во Будва;

ü  организација и водство на патувањето;

Во цената не е вклучено:

-          целодневен излет до Дубровник и Котор – (20 еур);

-          Посета на  Острошки манастир – ( 5 еур);

-          влезници за културно историски споменици;

-          превоз од Долниот до Горниот ман. Острог – повратна – (2 еур)


назад до:"Почетна"

Новости

12.05.2017

НАЈУБАВИ ПЛАЖИ НА СИТОНИЈА


Топ 10 најубави плажи на Ситонија, вториот крак на Халкидики, кои ќе ви станат едни од омилените.

повеќе

05.11.2016

КАКО ПАТУВАЊАТА НЕ ПРАВАТ ПОДОБРИ ЛИЧНОСТИ ?


Патувањата секој ги доживува на различен начин, но со сигурност на сите ни влијаат и повеќе од одлично.

повеќе

12.05.2016

10 дена на море прават чудо за вашето тело и душа


Што точно ви носи летувањето на море?

повеќе