Почетна

назад до:"Почетна"

ОСТРОШКИ МАНАСТИР - ТРЕБИЊЕ - НИКШИЌ


 

1 ден - 01.03.2024           БИТОЛА - ОСТРОШКИ - ТРЕБИЊЕ

Поаѓање за ОСТРОШКИ манастир во вечерните часови. Се упатуваме кон граничен премин Ќафасан. После граничните формалности  го продолжуваме патувањето со попатни паузи .....

2 ден 02.03.2024              ОСТРОГ - ТРЕБИЊЕ

Пристигнување во Острошкиот манастир во утринските часови. Слободно време за посета на моштите на св. Василие и разглед на манастирот. Во одредено време се собира групата и се упатуваме према Подгорица. Слободно време за ручек. После тоа се упатуваме за Требиње- градот на сонцето, виното и чинарите - наречен мал рај на земјата. Град кој памти многу цивилизации како:  Лирска, Грчка, Римска,Словенска... Се сместуваме во хотел и слободно време за разглед на стариот град. Шетајќи  низ тесните улички ќе се видат: Соборната црква Преображение на Богородица, Католичката катедрала на Блажена Богородица и Осман - прашината џамија. Низ градот тече реката Требишњица чии два брега ги спојуваат повеќе мостови меѓу кој се издвојуваат: мостот на  Иво Андриќ, Камениот мост и Асланагичевиот мост. Слободно време за индивидуален разглед.

 Ноќевање

3 ден 03.03.2024              ТРЕБИЊЕ- ТВРДОШ- НИКШИЌ - МК

Појадок. После појадокот се упатуваме кон манастирот ТВРДОШ кој потекнува од 4- тиот век, го изградил Царот Константин- каде што  Василие Острошки се замонашил и живеел 12 год. Слободно време. Во одредено време групата се собира и се упатуваме кон НИКШИЌ. Слободно време за разглед, ручек. Во пладневните часови се упатуваме према МК. Ноќно возење со попатни паузи. Пристигнување во МК во доцните вечерни часови.

 

ЦЕНА: 4.900 ден

 

ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА:

✅  Превоз со високо туристички автобус на дадената релација

✅  Едно ноќевање  со појадок во хотел 3*

✅  Посета на Острошки манастир

✅  Посета и разглед на Требиње и Никшиќ

✅  Посета и разглед на манастирот ТВРДОШ

ЦЕНАТА НЕ ВКЛУЧУВА:

✅  Туристичка такса во Острог - 1 еур

✅  Превоз со комбиња до Манастирот - 2 еур

✅  Туристичка такса/хотел - 2 еур по лице

✅  Се што не е наведено во програмата или е факултативно

НАПОМЕНА

Калкулацијата е правена на минимум 40 патници, во спротивно, крајниот рок за известување околу евентуален отказ на аранжманот е најкасно 5 дена пред датумот на поаѓање.

- За изведување на аранжманот е потребен потенцираниот минимум патници. Во спротивно организаторот има право да ја зголеми цената, или во краен случај да откажи.

- Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.
-  Патниците се должни во секое време да внимаваат на својата и безбедноста на сите во групата, како и да ги почитуваат дадените насоки и препораки од страна на организаторот.


назад до:"Почетна"

Новости

12.05.2017

НАЈУБАВИ ПЛАЖИ НА СИТОНИЈА


Топ 10 најубави плажи на Ситонија, вториот крак на Халкидики, кои ќе ви станат едни од омилените.

повеќе

05.11.2016

КАКО ПАТУВАЊАТА НЕ ПРАВАТ ПОДОБРИ ЛИЧНОСТИ ?


Патувањата секој ги доживува на различен начин, но со сигурност на сите ни влијаат и повеќе од одлично.

повеќе

12.05.2016

10 дена на море прават чудо за вашето тело и душа


Што точно ви носи летувањето на море?

повеќе