Ресторани

назад до:"Ресторани"

РЕСТОРАН КУТМИЧЕВИЦА - ВЕВЧАНИ


 

Националниот Ресторан „Кутмичевица” се наоѓа во горниот дел од Вевчани, во близина на црквата „Св.Никола”, на потегот спрема изворите.

Неговата местоположба овозможува единствен и незаборавен поглед на дримколската котлина, Охридското езеро, Охрид и Струга. Во ресторанот можат да се вкусат разновидни традиционални јадења изработени по рецептите на нашите баби, како што се комат, кашалник, виткалник, золеник, луканци, вевчански гулаш, шумски печурки, овчо сирење и други.

Топлиот национален амбиент, вкусот на храната и гостопримливоста на домаќините го прават овој ресторан уникатно место кое мора да го посетите.

Мени:

 
назад до:"Ресторани"

Новости

12.05.2017

НАЈУБАВИ ПЛАЖИ НА СИТОНИЈА


Топ 10 најубави плажи на Ситонија, вториот крак на Халкидики, кои ќе ви станат едни од омилените.

повеќе

05.11.2016

КАКО ПАТУВАЊАТА НЕ ПРАВАТ ПОДОБРИ ЛИЧНОСТИ ?


Патувањата секој ги доживува на различен начин, но со сигурност на сите ни влијаат и повеќе од одлично.

повеќе

12.05.2016

10 дена на море прават чудо за вашето тело и душа


Што точно ви носи летувањето на море?

повеќе